Berita Mingguan 23.12—26.12.2019


Aktiviti perdagangan akan kurang minggu ini disebabkan perayaan Krismas di Eropah. Walau bagaimanapun, pedagang masih perlu memberikan perhatian kepada beberapa laporan dan peristiwa yang menarik.

 

Peristiwa paling penting dalam kalendar ekonomi

  • Kanada mengeluarkan laporan KDNK bulan Oktober negara itu pada 23 Disember.
  • AS mengeluarkan laporan pesanan barangan tahan lama teras negara itu pada 24 Disember.

 

24-25 Disember. Perayaan Krismas di negara Eropah

24 Disember secara tradisinya ialah hari yang pendek untuk pertukaran, jadi turun naik boleh menurun dengan mendadak sebelum pertengahan sesi AS. Sama seperti di kebanyakan bahagian dunia, negara-negara di Eropah dan Amerika meraikan Krismas pada 25 Disember, jadi hanya mata wang kripto akan tersedia untuk perdagangan. Situasi akan kembali normal pada 26 Disember.

 

26 Disember. PRC mengangkat tarif pada barangan AS

China mengangkat tarif tambahan pada senarai enam produk AS (polipropilena, polietilena berketumpatan tinggi, parafin mikrokristal, dll.) pada 26 Disember. Pengecualian ini akan sah selama setahun. Pernyataan ini dibuat oleh Suruhanjaya Tarif Kastam Majlis Negara China pada 19 Disember. Usaha membuat senarai serupa yang lain sedang berjalan.

 


Risk warning:

The information provided does not constitute a recommendation to carry out transactions. When using this information, you are solely responsible for your decisions and assume all risks associated with the financial result of such transactions.

Start trading